• UZ Brussel werkt inspirerend
  • UZ Brussel werkt inspirerend
  • UZ Brussel werkt inspirerend
UZ Brussel werkt inspirerend
15/03/2021

Het Universitair Ziekenhuis in Brussel pakt uit met een volledig beklede trambus. Ze kiezen voor personalisatie en een sterke boodschap. Zo tonen ze ook de belangrijke menselijke kant van de medische zorg.

Toekomstige top collega’s stappen hier af

Om nieuwe collega’s aan te trekken, lanceerde het UZ Brussel ziekenhuis een aantrekkelijke HR-campagne op de imposante trambus. Ze zetten er hun USP’s duidelijk in de kijker en spelen in op het feit dat hun huidige ziekenhuispersoneel en toekomstige collega’s gemakkelijk met de bus naar het werk kunnen komen.

Regionaal aanwezig

Het was een bewuste keuze om voor de trambus te kiezen omdat dit gloednieuwe voertuig opvalt en vier keer per uur zijn route start bij het UZ Brussel. De trambus rijdt door de regio van Jette, langs Vilvoorde tot Brussels Airport en bereikt zo een brede waaier van potentiële nieuwe medewerkers.


Deze HR-campagne boekt ook meteen resultaat. Er zijn opmerkelijk meer sollicitaties in de periode dat de full wrap trambus in de kijker stond.

In de periode waarin de trambus bestickerd was, hebben we 60% meer kandidaturen ontvangen tegenover 2019.

Maud Taeymans, Recruiter UZ Brussel

Full experience

UZ Brussel benutte de totale lengte van het voertuig om nieuwe collega’s aan te trekken. Door hun karakteristieken te benadrukken en echte beelden te gebruiken, valt de boodschap van ver op. Bij een volledige bekleving wordt ook de achterzijde aangekleed zodat de zichtbaarheid 360° kracht krijgt.

Een nieuw verhaal?

Door het succes van deze campagne besloot UZ Brussel ondertussen om opnieuw een campagne te boeken. Het volledig beklede voertuig zal in een nieuw design-kleedje gestoken worden, met een verfrissende focus.
Even benieuwd als ons? Vanaf juni tot augustus 2021 zal de UZ Brussel trambus te zien zijn in het straatbeeld.

Volg ons op sociale media!